Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 21:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/miljardlottsedel-sald-pa-bensinmack/

VÄRLDEN

Miljardlottsedel såld på bensinmack

Två personer delar på lottovinsten 1,3 miljarder dollar (nästan 15 miljarder kronor) sedan potten i Mega Millions-spelet i USA vuxit till skyhöga nivåer.

TT Text

Lotteriet meddelar att två personer köpte den vinnande nummerraden på en bensinstation i Illinois i juli. De hälsar att de delar på vinsten, men vill förbli anonyma.

Potten hade vuxit vecka för vecka när ingen hade lyckats pricka in rätt rad sedan i april.

Skattmasen lär också bli glad. Nästan hälften av priset går i skatt, och utbetalningen de två vinnarna får dela på blir 780,5 miljoner dollar (8,6 miljarder kronor).

Vinsten är den tredje största någonsin i sitt slag i USA.

Ämnen i artikeln

USA
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt