Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-19 09:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/miljonuppgorelse-efter-breonna-taylors-dod/

Världen

Miljonuppgörelse efter Breonna Taylors död

Protest i Louisville i somras.
Protest i Louisville i somras. Foto: Darron Cummings/AP

De anhöriga till Breonna Taylor, en svart kvinna som sköts ihjäl av polisen tidigare i år, har ingått en uppgörelse. Familjen får tolv miljoner dollar, drygt 105 miljoner svenska kronor, mot att de drar tillbaka sin stämning mot staden Louisville i Kentucky. De har också fått löften om reformer inom den lokala polisen.

TT-AFP Text

– Även om den här dagen är betydelsefull är det bara början för att få full rättvisa för Breonna, säger hennes mamma Tamika Palmer.

Hon säger att det är dags att gå vidare med åtal mot de inblandade poliserna.

26-åriga Breonna Taylor sköts till döds i mars i sitt hem när hon låg och sov. Tre civilklädda poliser tog sig in i lägenheten och det utbröt en skottlossning mellan hennes pojkvän och poliserna. Pojkvännen säger att han trodde det var ett inbrott och att han sköt i självförsvar. Breonna Taylor träffades av åtta av polisens kulor och dödades. En polis skadades också.

En av de tre poliserna har avskedats medan de andra två är avstängda. Det pågår en brottsutredning om dödsskjutningen, men hittills har inga åtal väckts.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt