Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-22 04:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/minst-11-demonstranter-ihjalskjutna-i-myanmar/

Världen

Minst 11 demonstranter ihjälskjutna i Myanmar

En anhörig sörjer efter demonstranter skjutits ihjäl av militärregimen i staden Kale i nordvästra Myanmar.
En anhörig sörjer efter demonstranter skjutits ihjäl av militärregimen i staden Kale i nordvästra Myanmar. Foto: AFP

Minst elva demonstranter har skjutits ihjäl av säkerhetsstyrkor i staden Taze i nordvästra Myanmar, rapporterar lokala medier.

TT Text

Militären öppnade eld mot protestdeltagare under natten till torsdag, enligt nyhetssajterna Irrawaddy och Myanmar Now. Demonstranter ska ha besvarat attacken med gevärseld och brandbomber.

Myanmar has skakats av protester sedan den 1 februari, då militären störtade folkvalda Aung San Suu Kyi och grep makten. Sedan kuppen har polisen och militären dödat omkring 600 människor – däribland en sexårig flicka och ytterligare fler än 40 barn – något som i många fall fångats i brutala filmklipp som spridits i sociala medier.

Omvärlden har fördömt våldet och flera västmakter har infört sanktioner mot juntan.

Läs mer:

Myanmars ambassadör utelåst: ”Kupp i London”

Militär öppnade eld mot folkmassa i Myanmar

Ämnen i artikeln

Myanmar
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt