Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-24 09:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/minst-atta-dodade-av-bilbomb-i-mogadishu/

VÄRLDEN

Minst åtta dödade av bilbomb i Mogadishu

Minst åtta personer dödades och sju skadades i den somaliska huvudstaden Mogadishu när en bilbomb exploderade på lördagen.

Bland offren fanns premiärministerns rådgivare för kvinnofrågor och mänskliga rättigheter.

TT Text

Premiärminister Mohamed Roble har fördömt attacken och hyllat sin medarbetare Hibaq Abukar som en ”hårt arbetande ung kvinna som också var en hängiven medborgare”.

Polisens talesperson Abdifatah Aden Hassan, säger att kan röra sig om fler offer eftersom döda och skadade förts bort av sina släktingar.

– Al-Shabaab ligger bakom explosionen. De dödade åtta personer, bland dem en soldat, en mamma och två små barn, säger han.

Extremistgruppen al-Shabaab, som vill störta regeringen och ofta utför blodiga attentat, har tagit på sig dådet. Enligt en talesperson för gruppen var målet en konvoj på väg till presidentpalatset.

Ämnen i artikeln

Somalia
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt