Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-01 20:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/minst-en-dod-och-fyra-skadade-i-svardattack-i-spanien/

VÄRLDEN

Minst en död och fyra skadade i svärdattack i Spanien

Minst en person dödades och ytterligare fyra skadades när en man gick till attack i två kyrkor i södra Spanien, rapporterar El Mundo.

Polisen utreder händelsen som ett terrordåd.

Enligt tidningen har mannen varit beväpnad med en machete och gått till attack mot flera personer i två olika kyrkor i spanska Algeciras.

En kyrkvärd dödades i attacken. Ytterligare en skadades allvarligt, och för tre personer är skadeläget oklart.

Polisen har gripit en misstänkt gärningsperson och uppger att motivet bakom attacken är oklart.

Enligt uppgifter till El Mundo har mannen först tagit sig in i kyrkan San Isidro, som ligger i ett av stadens populäraste kvarter. Där ska han ha hamnat i bråk med kyrkoheden och knivhuggit honom. Därefter ska den beväpnade mannen ha begett sig till La Palma-kyrkan och fortsatt attacken.

Kyrkoherden i La Palma-kyrkan säger till tv-bolaget SER att den misstänkte gärningsmannen attackerade och dödade kyrkvärden när mässan var över.

– Möjligen kan döden ha varit tänkt för mig och den fann honom i stället, säger kyrkoherden Juan Jose Marina enligt Reuters.

Spaniens premiärminister Pedro Sanchez framför via Twitter sina kondoleanser till offren för den ”fruktansvärda attacken”. Borgmästaren i Algeciras har utlyst sorgedag på torsdagen, skriver Reuters.

Ämnen i artikeln

Spanien
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt