Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-24 07:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/minst-fem-skjutna-vid-galleria-i-wisconsin/

Världen

Åtta skjutna i galleria i Wisconsin – gärningsman på fri fot

Foto: Scott Olson/Getty Images

Åtta personer har skadats i samband med en skjutning vid en galleria nordväst om Milwaukee i Wisconsin i USA. En av dem en tonåring.

Skjutningen ägde rum strax före klockan 15 på eftermiddagen lokal tid i gallerian Mayfair Mall i Wauwatosa och flera näraligganden skolor stängdes omedelbart efter händelsen.

En större polisinsats med bland annat FBI pågår och skytten, som sägs vara en vit man i 20- eller 30-årsåldern ska också han ha skadats vid händelsen. Enligt polis och stadens borgmästare befinner sig gärningsmannen fortfarande på fri fot.

Åtta personer, varav en är tonåring skadades vid skjutningen. Deras hälsotillstånd är okänt, men ska inte vara livshotande enligt flera lokala medier.

Polisens inledande teori är att skjutningen inte var planerad, utan inträffade efter ett bråk i gallerian.

https://twitter.com/WauwatosaPD/status/1329989284183633922

I samband med att polisen sökte igenom gallerian släpptes grupper av människor ut i omgångar.

– Vi hörde mellan åtta och tolv skott och jag och min mamma började springa och lyckades ta oss ned i källaren där vi gömde oss i fem minuter innan vi kunde ta oss ut, berättar en av kunderna, Jill Wooley, för den lokala tv-stationen WDJT.

Andra vittnen talar om upp emot 20 skott och polisen nämner sju skadade i ett samtal över polisradion. Senare uppgavs att ytterligare en person förts till ett barnsjukhus.

En pappa berättar att han hörde skotten när han pratade med sin dotter på telefon, skriver TT.

– Jag blev rädd och nervös, jag försökte ta mig hit så snabbt jag kunde, säger han utanför köpcentrumet.

Fler än 70 poliser befann sig på platsen efter händelsen.

I februari sköt polisen en beväpnad 17-åring till döds inne i gallerian sedan denne öppnat eld mot polisen. På lördagen kommer Mayfair Mall hålla stängt.

Ämnen i artikeln

USA
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt