Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-30 01:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/muslimsk-organisation-kraver-atgarder-efter-koranbranning-turkiet-hakar-pa/

VÄRLDEN

Erdogans nya krav: Förbjud koranbränning i Sverige

1 min 3 sek. –Vi har en positiv bild av Finland, men inte av Sverige, sa Turkiets president Erdogan i regeringspartiets parlamentsgrupp.

Organisationen OIC kallar sig ”den kollektiva rösten för den muslimska världen” och samlar 57 medlemsländer. På tisdagen höll de ett extrainsatt möte för att fördöma koranbränningen i Sverige.

Efter mötet förkunnade Turkiets president att det inte blir något svenskt Natomedlemskap så länge som koranbränning är tillåtet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.