Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-17 12:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/nordkorea-har-avfyrat-projektil/

VÄRLDEN

Nordkorea har avfyrat projektil

Nordkorea har avfyrat minst en projektil i Japanska havet, uppger den sydkoreanska militären enligt nyhetsbyrån Yonhap.

Det är än så länge oklart vad det rör sig om för typ av projektil.

På måndagen uppmanade Nordkoreas FN-ambassadör USA att upphöra med sin ”fientliga politik” mot landet. Sändebudet Kim Song sade att ingen kan neka hans lands rätt till självförsvar och vapentester.

Samtidigt som han talade i FN:s generalförsamling uppgav Sydkoreas militär att Nordkorea hade avfyrat en oidentifierad projektil mot havet utanför östkusten.

Enligt Japans försvarsdepartement kan det röra sig om en ballistisk robot, skriver Reuters.

Den 15 september avfyrade Nordkorea ett nytt järnvägsburet robotsystem.

Ämnen i artikeln

Sydkorea
Nordkorea
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt