Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-25 17:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/ny-rysk-robotkorvett-insatt-i-ostersjon/

Världen

Ny rysk robotkorvett insatt i Östersjön

Den ryska flottan har fått leverans av en ny typ av robotkorvett som ska tjänstgöra i Östersjön, med hemmabas i Baltijsk nära Kaliningrad, enligt nyhetsbyrån Interfax.

TT Text

Korvetten, döpt till Odintsovo, är av så kallad Karakurt-klass. Den är beväpnad med kryssningsrobotar av typen 3M-54 Kalibr – ett långdistansvapen – och en rad andra moderna vapen- och ledningssystem, uppger den ryska marinen på lördagen.

Flera fartyg av samma klass byggs och de ska användas som delar av större flottenheter, men också kunna utföra uppdrag på egen hand.

I augusti rapporterade flottan att Odintsovo hade testat sina robotvapensystem i Vita havet och i Barents hav.

I oktober testades fartygets luftvärnssystem under övningar i Östersjön.

Ämnen i artikeln

Östersjön
Ryssland
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt