Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-29 16:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/ny-virusvariant-vacker-oro-for-perfekt-storm-i-storbritannien/

VÄRLDEN

Ny virusvariant väcker oro för ”perfekt storm” i Storbritannien

Alla restriktioner i Storbritannien hävdes i juli, och även om munskydd rekommenderas i huvudstadens tunnelbana vittnar många om att de flesta pendlare struntar i det
Foto: Alex Lentati/TT

I Storbritannien växer oron för en ny stor höst- och vintervåg av covid-19, sedan antalet fall, sjukhusinläggningar och dödsfall ökat markant. Det senaste dygnet har mer än 49 000 nya fall registrerats

En ny variant av viruset – AY.4.2 eller ”delta plus” – utgör nära tio procent av de nya fallen. Den befaras vara smittsammare än deltavarianten, och det talas redan om att nya restriktioner kan bli nödvändiga.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.