Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-03 07:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/nya-vattenprotester-i-torkans-iran/

VÄRLDEN

Nya vattenprotester i torkans Iran

Floden Zayandeh Roud som 2018 torkade ut.
Floden Zayandeh Roud som 2018 torkade ut. Foto: Vahid Salemi

För sjätte dagen i rad demonstrerade på onsdagen folkmassor i sydvästra Iran mot den stora vattenbristen.

TT Text

Tidigare har en person dött under protesterna, men inga nya våldsamheter rapporteras från de minst 31 demonstrationer som har ägt rum under veckan.

Iran har drabbats av den värsta torkan på femtio år. I synnerhet i provinsen Khuzestan har invånarna protesterat mot hur regimen hanterar vattenbristen, som har drabbat jordbrukare och hushåll.

Läs fler utrikesnyheter

Ämnen i artikeln

Iran
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt