Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 19:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/okad-oro-i-egypten-nar-matpriserna-rusar/

VÄRLDEN

Ökad oro i Egypten när matpriserna rusar

Hoda Nasser bär hem dagens ranson av bröd – fem för henne, fem för maken. Bröden är subventionerade av staten och kostar Hoda sammanlagt 50 piastrar eller motsvarande 60 öre. I bakgrunden en lastbil fullastad med vetesäckar.
Hoda Nasser bär hem dagens ranson av bröd – fem för henne, fem för maken. Bröden är subventionerade av staten och kostar Hoda sammanlagt 50 piastrar eller motsvarande 60 öre. I bakgrunden en lastbil fullastad med vetesäckar. Foto: Alexander Mahmoud

Brödet som mättar den fattiga befolkningen i Egypten bakas av vetemjöl från ryska och ukrainska åkrar. Rysslands anfallskrig har strypt inflödet av spannmål och höjt matpriserna. Nu ökar oron för instabilitet i arabvärldens största land.
DN:s Erik Ohlsson och Alexander Mahmoud mötte skärrade egyptier i matkrisens Kairo.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.