Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-29 16:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/opinionsmatning-europeernas-fortroende-for-usa-har-sjunkit/

VÄRLDEN

Opinionsmätning: Européernas förtroende för USA har sjunkit

Fler européer anser att Tyskland är det viktigaste landet att ha en bra relation med när förtroendet för USA har sjunkit. Bilden från 2015 när dåvarande vicepresidenten Joe Biden besökte förbundskansler Angela Merkel och diskuterade bland annat Syrienkriget och konflikten i Ukraina.
Foto: Christof Stache/AFP

Fyra år med Donald Trump som president har fått många européer att tappa förtroende för USA, visar en opinionsmätning. Det gäller särskilt tyskarna. Över hälften av de tillfrågade där anser att amerikanerna inte längre går att lita på efter att de röstat fram Trump 2016.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.