Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-26 06:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/ovadret-nicholas-forsvagas-over-land/

VÄRLDEN

Ovädret Nicholas försvagas över land

00:47. Det tropiska ovädret Nicholas har dragit in över land i Texas, och farliga mängder regn väntas. På tisdagsmorgonen lokal tid försvagades ovädret, men fortfarande finns risk för livshotande översvämningar, enligt USA:s orkancenter NHC.

Det tropiska ovädret Nicholas har dragit in över land i Texas, och farliga mängder regn väntas.

På tisdagsmorgonen lokal tid försvagades ovädret, men fortfarande finns risk för livshotande översvämningar, enligt USA:s orkancenter NHC.

TT Text

Nicholas har nått land på sin väg mot flermiljonstaden Houston. Trots att ovädret har försvagats kan det fortfarande leda till livshotande översvämningar de närmaste dagarna, enligt NHC.

Under tisdagsmorgonen lokal tid befann sig ovädrets centrum vid storstaden Houstons utkant, och har lett till att runt 460 000 abonnenter blivit strömlösa i Houstonområdet.

Enligt NHC väntas Nicholas försvagas ytterligare och graderas som ett tropiskt lågtryck framåt onsdag. Men vilka effekter som kan komma, och var de i så fall drabbar hårdast, är svårt att förutse.

– Vi vet helt enkelt inte. Moder natur kommer att göra vad moder natur gör, säger stadens borgmästare Sylvester Turner, enligt tidningen Houston Chronicle.

Avspärrningar har satts upp och räddningsmyndigheterna är redo.

– Det kommer att vara en storm som rör sig väldigt långsamt över delstaten Texas och som kommer att ligga kvar i flera dagar och orsaka enorma mängder regn, sade Sylvester Turner under måndagen.

Under tisdagen uppmanar han invånarna att fortsätta följa väderprognoserna medan Nicholas rör sig genom staden.

Ovädret väntas mildras de närmaste dagarna.

Ovädret påverkar även flyg- och fartygstrafiken i området.

Under måndagseftermiddagen stängde skolorna, som även håller stängt under tisdagen.

Läs mer:

Ämnen i artikeln

USA
Väder
Texas
Klimatet
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt