Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-04 12:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/palestinsk-ledare-smadar-abbas-pa-inspelning/

VÄRLDEN

Palestinsk ledare smädar Abbas på inspelning

Hussein al-Sheikh som tippats ta över efter Mahmoud Abbas uttrycker sig nedlåtande om den palestinske presidenten på inspelningar som läckts.
Foto: Nasser Nasser/AP

JERUSALEM. Hussein al-Sheikh, den palestinske civilministern som tippats som president Mahmoud Abbas trolige efterträdare, har kallat sin chef för ”son av 66 prostituerade”. Inspelningarna där al-Sheikh smädar Abbas och andra kolleger är det stora samtalsämnet bland palestinierna och tros ha läckts på den islamistiska Hamas-rörelsens initiativ.

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.