Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-27 12:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/peking-den-forbjudna-staden-dar-vem-som-helst-kan-isoleras-nar-som-helst/

VÄRLDEN

Peking – den förbjudna staden där vem som helst kan isoleras när som helst

1 min 55 sek. DN:s Asienkorrespondent rör sig genom ett spöklikt Peking där alla oroar sig för att tvingas till isolering.

PEKING. En ensam man sopar frenetiskt gatuplattorna i ett av Pekings populäraste köpcenter. Men ingen är där för att njuta av frukterna av hans jobb. Allt är stängt.

DN:s Asienkorrespondent rör sig genom en spöklik stad där alla oroar sig för att tvingas till isolering. Kina upplever sin värsta pandemivåg hittills och aldrig tidigare har landets hårda nolltolerans varit så ifrågasatt.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.