Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-28 08:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/poliser-dodade-i-knivattack-i-japan/

VÄRLDEN

Tre dödade i knivattack i Japan

Japansk polis i staden Nagano efter attacken.
Foto: Kyodo News/AP

Tre personer – varav två poliser – har dödats av en väpnad gärningsman i Nagano i Japan, rapporterar medier i landet.

En man som beväpnat sig med ett jaktgevär och en kniv har angripit människor i utkanten av staden Nakano, som ligger i den centralt belägna prefekturen Nagano. Enligt det första larmet hade en kvinna blivit knivhuggen och under ett stort polispådrag sades till en början att minst fyra personer hade skadats.

Efter att ha öppnat eld rapporteras gärningsmannen ha sprungit in i ett bostadshus och barrikaderat sig, rapporterar tidningen Mainichi. Därifrån har det sedan hörts skottlossning. Vid klockan 20 lokal tid (13 svensk tid), några timmar efter det första larmet, meddelade myndigheterna att tre personer dödats.

Två manliga poliser som fördes till sjukhus har avlidit av sina skador, samt en kvinna, rapporterar etermediebolaget NHK.

Vittnen berättar för japanska medier om en gärningsman klädd i kamouflage från topp till tå, som också var maskerad och bar solglasögon.

Boende i området har uppmanats att hålla sig hemma och skolor i närheten håller eleverna inomhus, rapporterar nyhetsbyrån Kyodo.

Skjutvåld är mycket ovanligt i Japan, som har omfattande strikta vapenlagar. Förra året rapporterades totalt nio skjutningar i landet, varav fyra med dödlig utgång, enligt The Washington Post.

Texten uppdateras.