Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-26 11:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/prins-philip-blir-kvar-pa-sjukhus-i-flera-dagar/

Världen

Prins Philip blir kvar på sjukhus i ”flera dagar”

Prins Philip.
Prins Philip. Foto: Victoria Jones/AFP

Brittiske prins Philip kommer att bli kvar på sjukhuset och väntas inte bli utskriven än på ”flera dagar”, meddelar Buckingham Palace i ett uttalande på torsdagen.

TT Text

I uttalandet framgår också att prinsen, eller hertigen av Edinburgh som hans formella titel lyder, vårdas för en ”infektion”, att han har det bra och svarar på den behandling han får.

Sky News har också rapporterat att prinsens son Edward sagt att hans far var ”mycket bättre” och såg fram emot att ”få lämna sjukhuset”.

Prins Philips är sedan 1947 gift med drottning Elizabeth. I juni fyller han 100 år.

I förra veckan meddelade Buckingham Palace att Philip har lagts in på det privata King Edward VII-sjukhuset i centrala London. Åtgärden beskrevs som förebyggande eftersom prinsen känt sig sjuk. Detta var förra tisdagen och prinsen rapporterades då ha promenerat för egen maskin in på sjukhuset.

Läs mer: Prins Philip mår ”ok” – kvar på sjukhus

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt