Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-28 17:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/prins-philip-mar-ok-kvar-pa-sjukhus/

Världen

Prins Philip mår ”ok” – kvar på sjukhus

Prins Philip.
Prins Philip. Foto: Adrian Dennis/AFP

Prins Philip, make till drottning Elizabeth, är fortfarande kvar på King Edward VII-sjukhuset i London efter en vecka. Enligt prins William mår hans farfar ”ok”.

– De ser efter honom, säger prins William om sin snart 100-årige farfar.

Det kortfattade beskedet från William kom när journalister ställde frågor till honom i samband med ett besök på en vaccinationscentral i Norfolk, skriver BBC.

Prins Philip togs in på King Edward VII-sjukhuset i London i tisdags förra veckan efter att ha känt sig dålig. När läkarna efter några dagar beslutade att Philip skulle stanna över helgen beskrevs det som en försiktighetsåtgärd. Det finns inga uppgifter om när Philip får lämna sjukhuset. Under helgen besökte prins Charles sin pappa under 30 minuter.

Prins Philip, eller hertigen av Edinburgh som är hans formella titel, fyller 100 år i juni. Han gifte sig med Elizabeth 1947, sex år innan hon blev drottning. Paret firade sin 73:e bröllopsdag i november.

I augusti 2017 drog sig prinsen tillbaka från sina officiella uppdrag och sågs sedan dess sällan i offentligheten. De senaste åren har han varit intagen på sjukhus vid flera tillfällen, bland annat för en infektion och en höftbytesoperation.

Under coronapandemin bor drottningen och prins Philip på Windsor Castle utanför London. Båda vaccinerades mot covid-19 i januari.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt