Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-07 12:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/sa-behaller-trump-kontroll-over-hogern-med-florida-som-bas/

04:03. I expresidentens hemstat vågar inga republikaner gå emot honom.
Världen

Så behåller Trump kontroll över högern – med Florida som bas

WEST PALM BEACH. När Donald Trump är utestängd från såväl Vita huset som Twitter – kan han ändå behålla kontrollen över sitt parti och sina tiotals miljoner anhängare?

I hemstaten Florida kan han det.

Här vågar knappt en enda republikan yppa den minsta kritik mot expresidenten. De som ändå gör det straffas med utfrysning och dödshot.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 8 Countryslagdängan ”God bless the USA” spelas på Southern Boulevard medan alla spanar efter Trumps bilkortege.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 2 av 8 Vissa av anhängarna faller i gråt när Trump passerar på sin väg mot hemmet i exklusiva klubben Mar-a-Lago.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 3 av 8 I Florida är det nästan omöjligt att hitta någon som vågar stå upp mot Trump, säger Wendy Rhodes som skriver om politik i Palm Beach Post.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 4 av 8 Bill Diamond är granne till Trump i exklusiva Palm Beach. Han tycker att presidenten har gjort många bra saker, men beklagar att han inte stoppade attacken mot Kapitolium.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 5 av 8 Trumpkulten har sitt centrum i området kring Mar-a-Lago, dit expresidenten nu drar sig tillbaka. Överst till vänster i bild: Air Force One går in för landning.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 6 av 8 Mary Tulko var med i Washington den 6 januari. Hon chockades av våldet och tänker inte gå på fler protester. Men hon ser fortfarande Trump som ”den bäste presidenten någonsin”.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 7 av 8 Leah Williams, Lois Nigro och Mae Kingston har kommit för att tacka Donald Trump på hans sista resa som president.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 8 av 8 Garrett Grahm har rest till Florida från West Virginia för att ta ”ett tillfälligt farväl” till Donald Trump.
Foto: Beatrice Lundborg