Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-25 05:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/sa-blev-greta-effekten-ett-fenomen-i-tysk-politik-men-inte-i-svensk/

2 min 32 sek. Tysklands gröna parti har utsett en kandidat till förbundskanslerposten för första gången i landets historia. Partiet har slagit medlemsrekord och ser ut att kunna fördubbla sitt väljarstöd jämfört med valet för fyra år sedan.
VÄRLDEN

Så blev ”Greta-effekten” ett fenomen i tysk politik – men inte i svensk

Tysklands gröna parti har utsett en kandidat till förbundskanslerposten för första gången i landets historia. Partiet har slagit medlemsrekord och ser ut att kunna fördubbla sitt väljarstöd jämfört med valet för fyra år sedan.

Det som i Tyskland kallats för ”Greta-effekten” har gett ett verkligt avtryck i politiken. Varför har inte detsamma skett i Sverige?

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 8
Foto: Greta María Ásgeirsdóttir
Bild 2 av 8
Foto: Greta María Ásgeirsdóttir
Bild 3 av 8
Foto: Pacific Press/TT
Bild 4 av 8
Foto: Laessing/Darmer/Ropi/TT
Bild 5 av 8
Foto: Miljöpartiet
Bild 6 av 8
Foto: Greta María Ásgeirsdóttir
Bild 7 av 8
Foto: Greta María Ásgeirsdóttir
Bild 8 av 8
Foto: Greta María Ásgeirsdóttir