Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 00:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/sa-kan-ryssland-anvanda-livsmedel-som-vapen/

VÄRLDEN

Så kan Ryssland använda livsmedel som vapen

Ryska soldater står vakt vid ett vetefält i Zaporizjzja i sydöstra Ukraina. Bilden togs under en pressresa organiserad av ryska försvarsministeriet, 13 juni 2022.
Ryska soldater står vakt vid ett vetefält i Zaporizjzja i sydöstra Ukraina. Bilden togs under en pressresa organiserad av ryska försvarsministeriet, 13 juni 2022. Foto: AP

Ryssland har en uttalad strategi att bli en supermakt inom livsmedel och står för en betydande del av världens veteexport. Men vad händer när klimatkrisen och Ukrainakriget gör att världen står inför en allvarlig livsmedelskris?

– Ryssland skramlar inte bara med vapen, de skramlar även med matkorgen, säger Björn-Ola Linnér professor och klimatforskare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.