Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-06 18:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/sanna-toren-bjorling-liz-cheney-langt-ifran-ensam-om-att-forlora-mot-extrema-kandidater/

VÄRLDEN | KOMMENTAR

Sanna Torén Björling: Liz Cheney långt ifrån ensam om att förlora mot extrema kandidater

Liz Cheney kampanjar inför primärvalet i Wyoming som hon förlorade natten mot onsdagen.
Foto: Patrick T. Fallon/AFP

En brakförlust i Wyoming. Att den republikanska kongressledamoten Liz Cheney förlorade primärvalet till en Trumplojal kandidat är inte överraskande, och hon är långt ifrån ensam.

Följderna av de många vinnande extrema kandidaterna är långtgående. Vinner de i mellanårsvalet november får de makt att skada demokratins själva grund. Flera har lovat att göra just det.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.