Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-29 18:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/sjatte-dodsoffret-efter-bildad-mot-julparad/

VÄRLDEN

Sjätte dödsoffret efter bildåd mot julparad

Foto: Mustafa Hussain/AFP

En sjätte person, ett barn, har avlidit efter söndagens händelse i Milwaukeeförorten Waukesha, då en bil körde rakt in i en julparad, uppger åklagare.

TT Text

62 personer skadades, många av dem barn, och flera uppges ha livshotande skador.

Åklagare i delstaten Wisconsin har formellt anklagat föraren för fem fall av mord och meddelade i samband med tisdagens dödsbesked att fler anklagelser är att vänta.

De fem personer som först konstaterades döda var mellan 52 och 81 år gamla, enligt polisen.

Videoklipp från händelsen visar hur fordonet bland annat körde rakt in i en grupp flickor. En polis uppges ha skjutit mot fordonet när det körde in på gatan.

Den misstänkte, som greps kort efter händelsen, är en 39-årig man från trakten. Enligt polisen misstänks han inte ha haft något slags terrormotiv. Däremot hade han tidigare varit involverad i en annan händelse i en bostad som polisen hade larmats om.

Läs mer: Polisen: Inga bevis för terrordåd i Waukesha

Ämnen i artikeln

USA
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt