Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-04 20:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/slaget-om-kvinnorna-i-fororten/

02:25. DN:s Karin Eriksson och Eva Tedesjö skildrar slaget om förortsväljarna i Minneapolis – den gamla svenskstaden som blivit Trumps skräckexempel.
Världen

Slaget om kvinnorna i förorten

Presidentvalet i USA står mellan två män.

Men kvinnorna kan avgöra det.

DN:s Karin Eriksson och Eva Tedesjö skildrar slaget om förortsväljarna i Minneapolis – den gamla svenskstaden som blivit Trumps skräckexempel.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 13 En paus från en problematisk valrörelse. Maggie Hess på utflykt i förorten ihop med dottern Valerie.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 2 av 13 Mary Klonoski har kämpat mot segregationen sedan 60-talet. Tillsammans med dottern Kathy Emershad besökte hon platsen där George Floyd dog, just den dag då han skulle ha fyllt 47 år.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 3 av 13 Party i pandemin: Mike och Patti Egelkraut njuter av booya, som är en speciell köttgryta.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 4 av 13 Patti Egelkraut har tagit på sig Trumpstrumporna. Hon och hennes make Mike står bakom presidenten - även om de har lite reservationer om hur han uttrycker sig.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 5 av 13 Gemenskap i grannskapet: match mellan två universitetslag i Saint Paul. Familjer på plats för att heja på.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 6 av 13 ”Många har svårt att se att segregationen är en del av deras historia”, säger historikern och svenskättlingen Kirsten Delegard, här med katterna Izzy och Lola.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 7 av 13 President Donald Trump tillsammans med bostadsministern Ben Carson, under ett samtal om amerikansk äldre befolkning.
Foto: Evan Vucci
Bild 8 av 13 Kyrkogården på George Floyds minnesplats.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 9 av 13 ”Trump har visat så många gånger att han inte bryr sig”, säger Kia Bible, aktivist i kvarteret där George Floyd dog.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 10 av 13 Innocence och Lee'onnie är döttrar till Kia Bible, och vana att tillbringa lediga stunder vid George Floyds minnesplats. Texten på gatan är en lång uppräkning av personer som fallit offer för rasism och polisbrutalitet.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 11 av 13 Förödelse på Lake Street i Minneapolis. Nu skräckexempel i valdebatten.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 12 av 13 Heather Terry hemma i trädgården i villakvarteren vid tvillingstäderna Minneapolis och Saint Paul. Hon oroar sig för polariseringen i grannskapet.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 13 av 13 ”Vi borde inte vara så dömande”, säger fembarnsmamman Heather Terry, vid järnvägen nära villakvarteret i Saint Paul.
Foto: Eva Tedesjö