Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-25 09:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/smurfen-scholz-vill-bli-tysklands-nya-mutti-socialdemokraternas-drom-om-revansch-ser-ut-att-bli/

VÄRLDEN

Smurfen Scholz vill bli Tysklands nya Mutti – socialdemokraternas dröm om revansch ser ut att bli verklighet

”Scholz tar tag i det”, lyder budskapet från socialdemokratiska SPD. Förbundskanslerkandidaten Olaf Scholz har gått från att vara helt uträknad till att leda opinionsmätningarna inför valet i Tyskland.
”Scholz tar tag i det”, lyder budskapet från socialdemokratiska SPD. Förbundskanslerkandidaten Olaf Scholz har gått från att vara helt uträknad till att leda opinionsmätningarna inför valet i Tyskland. Foto: Joachim Ackermann/TT

BERLIN. Socialdemokraterna ser ut att gå mot en skrällseger i det tyska valet om en vecka. Så sent som i maj var partiet uträknat. Men konkurrenternas misstag har gjort att landets finansminister Olaf Scholz seglat upp som väljarnas favorit att efterträda Angela Merkel.

Scholz har gått från att liknas vid en stel robot till en flinande smurf – en listig figur som alltid vinner slutstriden. Nu kan han bli Europas mäktigaste politiker.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in