Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 03:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/spansk-brand-lika-stor-som-50-000-fotbollsplaner-nitton-byar-utrymda/

VÄRLDEN

Spansk brand lika stor som 50 000 fotbollsplaner – nitton byar utrymda

1 min 28 sek. Bränderna som rasar i Spanien till följd av värmeböljan som sveper över södra Europa är nu lika stor som alla Sveriges skogsbränder under rekordsommaren 2018.

Spansk brandkår har fått hjälp av militären i sin desperata kamp för att släcka skogsbränderna som härjar på flera håll i landet.

– Branden är fullständigt utom kontroll – situationen är skrämmande, sade Lorenzo Jiménez, borgmästaren i den evakuerade staden Villardeciervos till tidningen El País på lördagseftermiddagen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.