Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-01 00:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/strandade-afrikanska-studenter-undsatts-av-natverk-i-ukraina/

VÄRLDEN

Strandade afrikanska studenter undsätts av nätverk i Ukraina

En grupp för afrikanska studenter har 3 500 medlemmar på söndagen, men fler tillkommer hela tiden. Dessutom finns det flera meddelandegrupper för olika nationaliteter i olika städer.
Foto: Erik Esbjörnsson

Tusentals afrikanska studenter som har strandats i krigets Ukraina försöker desperat ta sig till säkerhet i grannländerna. Men deras hemländers möjligheter att hjälpa till är begränsade och många av studenterna har inga ekonomiska resurser. Dessutom nekas många att korsa gränsen. Då aktiveras de informella nätverken.

– Vi har lärt oss över tid att inte vänta på våra regeringar, säger Emmanuel Okaba som försöker hjälpa sina landsmän på distans från Nigeria.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.