Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-24 03:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/studio-dn-special-fragorna-till-pence-och-harris-var-bra-men-de-svarade-inte-pa-dem/

VÄRLDEN

Studio DN Special: ”Frågorna till Pence och Harris var bra, men de svarade inte på dem”

Lasse Bengtsson och Sanna Torén Björling
Lasse Bengtsson och Sanna Torén Björling Foto: Ernie Janes

Studio DN:s programledare Lasse Bengtsson och Sanna Torén Björling samtalar om nattens vicepresidentvalsdebatt på CNN i Utah – en debatt som var betydligt lugnare än den mellan Donald Trump och Joe Biden häromveckan.

DN Text
USA-valet 2020

Lyssna här:

Läs mer: Martin Gelin: Harris behöll laserfokus på pandemin

Med en plexiglasskiva emellan debattörerna, som skydd mot coronasmitta, debatterade demokraternas Kamala Harris och republikanernas Mike Pence under natten till i dag.

– Det blev en betydligt mer civiliserad debatt, om man jämför med presidentkandidatsdebatten, med en hövligare ton, säger Sanna Torén Björling.

– Mike Pence hade ju en tydlig uppgift att försöka styra upp debaclet efter Donald Trump och det klarade han ganska bra. Han är alltid lugn, även när han säger ganska aggressiva saker. Vilket nog kunde vara ganska besvärligt för Harris.

Lasse Bengtsson konstaterar att Mike Pence varit underskattad som debattör.

– Han har en lugnare framtoning, men visade sig också vara väldigt bra på att ta plats och avbryta.

Susan Page från USA Today, som modererade debatten, hade inte en lika hopplös uppgift som Chris Wallace i förra debatten. Men inte heller hon hade det alltid lätt.

– Hon fick beröm för sina frågor, av flera bedömare. Däremot fick hon väldigt sällan svar på dem, eftersom kandidaterna svarade på något helt annat.

Ett exempel gällde mottagningen i Vita Husets Rose Garden, som visat sig bli ett superspridartillfälle för coronasmittan. Pence fick frågor om sitt deltagande där och vilka signaler mottagningen sände ut - men undvik helt att svara.

Lyssna på avsnittet:

Podden är gratis för alla. Lyssna i DN-appen eller på Podplay eller andra poddplattformar.

I DN-appen kan du välja att ladda ner och lyssna offline. Ladda ner Dagens Nyheters app för iOS här och för Android här. Information om alla poddavsnitt finns här

Lyssna också på: Så viktigt är jobbet som vicepresident

Ämnen i artikeln

Mike Pence
DN podcast
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt