Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-28 05:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/stugagare-avskurna-i-norska-snoskred/

Världen

Stugägare avskurna i norska snöskred

Snöskred och laviner skapar problem på flera ställen i Norge, skriver den norska nyhetsbyrån NTB.

TT Text

Strax norr om Alta i nordnorska Finnmark har ett område med stugor skurits av från omvärlden sedan skred har blockerat vägarna ut från området.

Liknande rapporter kommer från Veitastrond i närheten av glaciären Jostedalsbreen på Vestlandet. Där talas det om att 150 invånare stängdes inne sedan en lavin gått över vägen till området.

Det finns inga rapporter om att människor har skadats i skreden.

I södra Norge varnas det också för kraftigt ökande vattenflöden i älvar och bäckar som en följd av mildare väder.

Ämnen i artikeln

Norge
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt