Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-24 14:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/svart-lada-funnen-efter-flygolyckan-i-indonesien/

Världen

Svart låda funnen efter flygolyckan i Indonesien

Vrakdelar från det kraschade flygplanet utanför Jakarta hämtas av militären.
Vrakdelar från det kraschade flygplanet utanför Jakarta hämtas av militären. Foto: Azwar Ipank/AFP

En svart låda från olycksplanet som störtade i havet utanför Jakarta i lördags har återfunnits, meddelar landets transportminister Budi Karya Sumadi.

TT Text

Dykare hittade lådan på havsbotten strax utanför kusten. Det är en av två svarta lådor från planet, den andra letar man fortfarande efter. Den som ännu saknas innehåller inspelningar från cockpit och skulle, om och när den hittas, kanske kunna ge svaret på varför planet störtade.

Man tror att den andra lådan kommer att hittas i närheten av den första.

– Vi är övertygade om att den kommer hittas snart, säger Budi Karya Sumadi vid en tv-sänd genomgång.

62 personer, varav 10 barn, fanns ombord när Boeing-planet från indonesiska Sriwijaya Air störtdök 3.000 meter, till synes oförklarligt, fyra minuter efter att ha lyft från Jakarta i lördags.

En av de omkomna har hittills identifierats, en man i kabinpersonalen som blev 29 år. Hans identitet fastställdes enligt polisen med fingeravtryck.

Flera omkomna har återfunnits och de transporteras till polisens bårhus där forensiska utredare arbetar för att identifiera offren.

Ämnen i artikeln

Flygtrafik
Indonesien
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt