Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 00:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/svenska-ministern-om-prinsessan-latifa-ser-allvarligt-pa-situationen/

VÄRLDEN

Svenska ministern om prinsessan Latifa: ”Ser allvarligt på situationen”

Prinsessan Latifa i en av filmerna som hon ska ha spelat in i hemlighet i huset i Dubai.
Prinsessan Latifa i en av filmerna som hon ska ha spelat in i hemlighet i huset i Dubai. Foto: #FreeLatifa campaign/Tiina Jauhiainen/David Haigh via AP

FN har fortfarande inte har fått se några bevis för att prinsessan Latifa – som uppges sitta inspärrad i Dubai – lever. Utrikesminister Ann Linde uppger att regeringen ser allvarligt på situationen för mänskliga rättigheter i Förenade Arabemiraten.

”I synnerhet avseende kvinnors och flickors åtnjutande av de mänskliga rättigheterna”, skriver hon.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.