Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-21 17:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/teknikstrul-och-nedstangt-internet-nar-valet-inleddes-i-uganda/

Världen

Teknikstrul och nedstängt internet när valet inleddes i Uganda

I huvudstaden Kampala var valprocessen kraftigt försenad på torsdagen och ingen visste hur det såg ut i övriga delar av landet – internet har helt släckts ned av regimen. Brenda Achenyi lägger den sista av tre röster – till president, parlament och borgmästare – i valurnan.
I huvudstaden Kampala var valprocessen kraftigt försenad på torsdagen och ingen visste hur det såg ut i övriga delar av landet – internet har helt släckts ned av regimen. Brenda Achenyi lägger den sista av tre röster – till president, parlament och borgmästare – i valurnan. Foto: Erik Esbjörnsson

När presidentvalet i Uganda inleddes på torsdagsmorgonen blev det direkt teknikstrul och förseningar i huvudstaden Kampala. Hur det ser ut i övriga delar av Uganda är det ingen som vet – regeringen har stängt ned internet i hela landet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in