Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 08:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/thailand-upphaver-kravet-pa-covidbevis-efter-tva-dagar/

VÄRLDEN

Thailand upphäver kravet på covidbevis – efter två dagar

Resenärer välkomnas på flygplatsen Suvarnabhumi i Bangkok efter att Kina släppt på sina restriktioner.
Foto: Jack Taylor/AFP

För två dagar sedan meddelade Thailand att det krävdes ett covidbevis vid inresa till landet. Nu upphävs kravet – efter 48 timmar.

Thailands plötsliga krav i helgen på att att utländska besökare ska uppvisa intyg på covid-19-vaccination har lika plötsligt upphört. Orsaken till kravet var att Kina släppte alla sina restriktioner, men nu meddelar Thailands hälsominister Anutin Charnvirakul att det är tillräckliga immuniseringsnivåer och vaccinerade både i Kina och globalt, skriver Reuters.

Enligt Anutin Charnvirakul får även besökare som inte har vaccinerats resa in i landet utan begränsning.

Det var i lördags som Thailands luftfartsmyndighet gick ut med att det från och med måndag 9 januari skulle krävas covidintyg vid inresa. Man befarade ett stort inflöde av besökare från Kina, där fallen av covid-19 har ökat dramatiskt.

Den första flighten av kinesiska besökare sedan pandemin bröt ut anlände till Thailand på måndagen med cirka 3 465 passagerare den första dagen, enligt Anutin. Totalt beräknas 7-10 miljoner kinesiska besökare komma till Thailand i år.

Landet är ett populärt resmål. I november registrerades 1,75 miljoner besökare, en fyrdubbling av antalet förra året då flyg och utländska ankomster var begränsade, skriver Reuters.

Kravet på att ha en sjukförsäkring som täcker behandling för covid-19 för utländska besökare ligger dock kvar, uppger hälsoministern.

Ämnen i artikeln

Thailand
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt