Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-22 11:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/tio-ar-efter-khaddafis-dod-ar-libyen-i-kaos-nu-vill-sonen-komma-som-en-raddare/

VÄRLDEN

Tio år efter Khaddafis död är Libyen i kaos – nu vill sonen komma som en räddare

På julafton är det presidentsval i Libyen. Tio år efter Muammar Khaddafis död väntas hans son, Seif al-Islam, ställa upp som en av kandidaterna.
Foto: Ammar El-Darwish/AP

Tio år efter att Libyens envåldshärskare Muammar Khaddafi mördades av sina egna landsmän väntas hans son, Seif al-Islam, kandidera till president i det oljerika ökenlandet. Libyen, som numera betraktas som en kollapsad stat, har flera konkurrerande regeringar och laglösheten har lockat människosmugglare och tiotusentals legosoldater.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.