Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-03 17:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/tio-man-ihjalskjutna-pa-biljardhall-i-mexiko/

VÄRLDEN

Tio män ihjälskjutna på biljardhall i Mexiko

Beväpnade personer har skjutit ihjäl tio män i en biljardhall i delstaten Guanajuato i Mexiko.

TT Text

Massakern inträffade i onsdags i samhället Tarimor, meddelar det regionala åklagarkontoret.

Nio av de skjutna männen dog på plats och ytterligare en avled på sjukhus.

Delstatens guvernör Diego Sinhue Rodriguez fördömer dådet, som han kallar för en ”feg attack” och lovar att återställa ordningen.

Guanajuato har blivit en av Mexikos mest våldsutsatta delstater till följd av en blodig konflikt mellan två rivaliserande karteller som slåss om kontrollen över marknaderna för droger och stulet bränsle.

2006 lanserade Mexikos dåvarande regering en kontroversiell operation riktad mot drogkartellerna. Sedan dess har landet drabbats av över 340 000 mord, enligt den officiella statistiken.

Myndigheter har anklagat den organiserade brottsligheten för att ligga bakom merparten av dessa mord.

Ämnen i artikeln

USA
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt