Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-24 22:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/tio-skadade-i-skottlossning-pa-klubb-i-italien/

VÄRLDEN

Tio skadade i skottlossning på klubb i Italien

Tio personer skadades när en gäst öppnade eld på en nattklubb i södra Italien under natten till onsdagen. Polis uppger att gärningsmannen har gripits.

TT Text

De skadade – samtliga mellan 18 och 28 år – träffades av kulor i benen eller skadades under det tumult som följde på skotten, enligt lokala medier. La Repubblica skriver att en person har allvarliga men inte livshotande skador. De övriga ska ha lindriga skador.

Skottlossningen skedde i Taranto i Apulien på Italiens klack, på en populär klubb belägen längs med strandlinjen. Runt 300 universitetsstudenter ska ha befunnit sig på utestället när gärningsmannen började skjuta, vilket enligt uppgift skedde efter att två grupper börjat bråka.

Ämnen i artikeln

Italien
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt