Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-02 16:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/torka-hotar-podalens-skordar/

VÄRLDEN

Torka hotar Podalens skördar

Mer hundra dagar utan regn, och ingen ny nederbörd i sikte, ser flera italienska regioner ut att gå mot nödläge.

TT Text

Extremtorkan, den värsta på över 70 år, hotar skördarna runt Podalen och flera städer har infört vattenransoneringar.

Om inget oväntat sker kommer Lombardiets lokala styre att utlysa nödläge de kommande dagarna, vilket även Piemonte, Venetien och Emilia-Romagna har varnat för.

I 125 städer har vattnet stängts av under nattetid, allt för att kunna rädda skördarna i det drabbade området, vilka står för nära en tredjedel av Italiens sammanlagda jordbruksproduktion.

Ämnen i artikeln

Italien
Klimatet
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt