Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 14:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/tre-skots-till-dods-pa-bensinstation-i-usa/

VÄRLDEN

Tre sköts till döds på bensinstation i USA

Tre personer har skjutits till döds på en bensinstation i delstaten Washington i USA. Den 21-årige gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Nu kräver USA:s president Joe Biden att kongressen ska stoppa halvautomatiska vapen.

Det var klockan 03.30 på tisdagsmorgonen lokal tid som den beväpnade mannen gick in på en bensinstation och matbutik tillhörande Circle K i staden Yakima i delstaten Washington i USA.

Där sköt han två personer till döds varefter han gick ut på gatan och sköt en tredje som också avled på platsen.

– Övervakningsbilder från butiken visar hur mannen sköt människorna i butiken. han befinner sig på fri fot och vi varnar allmänheten för honom, sa Yakimas polischef Matthew Murray till reportrar på platsen.

– Det verkar ha skett helt slumpmässigt. Det förekom ingen ordväxling mellan de inblandade. Mannen gick rakt in och började skjuta.

Direkt efter dödsskjutningarna gick mannen över gatan där han öppnade eld in i en bil och stal den och försvann från platsen, skriver ABC News.

Polischefen sa först att det satt en person i bilen men senare har den uppgiften ändrats och det anses inte längre säkert att det finns ett fjärde offer.

– Vi kan se på filmbilder hur personen körde från platsen.

Polisen har identifierat en 21-årig man från Yakima som misstänkt. Något motiv för dådet är inte känt.

Innan den senaste masskjutningen hade det inträffat 39 masskjutningar med minst fyra döda hittills i år, skriver CNN.

Senare på tisdagskvällen svensk tid krävde president Biden att kongressen måste agera när det gäller ett förbud för halvautomatiska vapen. Biden sa också att det finns mer att göra för att göra människor säkrare.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt