Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-13 22:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/trumps-stoppade-inlagg-pa-twitter-sparas-och-blir-offentliga/

Världen

Trumps stoppade inlägg på Twitter sparas och blir offentliga

Foto: Amer Ghazzal/Shutterstock

Amerikanska Nationalarkivet kommer att bevara samtliga Donald Trumps inlägg på Twitter och göra dem tillgängliga för allmänheten.

Donald Trump hade nästan 89 miljoner följare på sitt privata konto @realDonaldTrump när han stängdes av från Twitter två dagar efter stormningen av Kapitolium den 6 januari. Det visar statistiksajten Socialbakers. Under sin tid med kontot, mellan maj 2009 och januari 2021, twittrade Trump 59.558 gånger.

Nu meddelar Nationalarkivet i Washington att man kommer att spara och tillgängliggöra alla inlägg som den tidigare presidenten har publicerats. Det skriver Fox News.

”Nationalarkivet har som mål att göra alla inlägg som plockats ned och sparats från presidentens sociala medier, tillgängliga för allmänheten. Även sådana som har blockerats eller raderats av Twitter men som har förts över till oss”, sa en talesperson för Nationalarkivet i ett uttalande i onsdags.

Nationalarkivet sparar kopior oberoende av Twitter. Twitter gjorde samtidigt klart att företaget inte kommer att återaktivera Donald Trumps konto eller att göra äldre inlägg tillgängliga.

Ämnen i artikeln

Twitter
Donald Trump
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt