Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 21:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/tung-rapport-om-johnsons-pandemifester-ledningen-maste-sta-ansvarig/

VÄRLDEN

Tung rapport om Johnsons pandemifester: ”Ledningen måste stå ansvarig”

Boris Johnson skålar för en avgående medarbetare under en av de kritiserade festerna på Downing Street, den 13 november 2020.
Boris Johnson skålar för en avgående medarbetare under en av de kritiserade festerna på Downing Street, den 13 november 2020. Foto: Sue Gray report/gov.uk

Statstjänstemannen Sue Gray riktar i sin rapport om de otillåtna festerna på Downing Street under pandemin hård kritik mot den högsta politiska ledningen, och skriver att den ”måste stå ansvarig för den här kulturen”.

Men Boris Johnson hävdar att han inte känt till hur sammankomsterna utvecklats efter att han lämnat dem.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.