Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-06 05:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/tusentals-kubaner-i-protest-mot-regeringen/

VÄRLDEN

Tusentals kubaner i protest mot regeringen

01:02. Tusentals kubaner deltog i en sällsynt protest mot regeringen. Demonstranterna tågade genom staden San Antonio de los Baños, sydväst om Havanna, och ropade slagord med krav på frihet och regeringens avgång.

Tusentals kubaner deltog under söndagen i en sällsynt protest mot regeringen. Demonstranterna tågade genom staden San Antonio de los Baños, sydväst om Havanna, och ropade slagord med krav på frihet och regeringens avgång.

TT Text

Vissa av deltagarna, främst unga män, ropade förolämpningar till president Miguel Díaz-Canel, som enligt uppgifter på sociala medier dök upp under demonstrationen.

Protesterna sker samtidigt som coronautbrottet i det kommunistiska landet förvärras, med nytt rekord i antal smittade och döda under söndagen. Pandemin och USA:s sanktioner har lett till långa livsmedels- och medicinköer, med social oro som följd.

I sociala medier har röster höjts för att regeringen ska öppna upp för nödhjälp till landet – något som regeringen förkastat.

Kampanjen försöker få Kuba att framstå som ett ”land i totalt kaos, vilket inte stämmer överens med verkligheten”, säger en företrädare för landets utrikesdepartement.

Läs mer:

Svåraste krisen i Kubas historia sedan Sovjetunionens fall

Ämnen i artikeln

Kuba
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt