Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-06 02:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/tyska-vaccinskeptiker-vill-lamna-landet-overvager-att-flytta-till-sverige/

VÄRLDEN

Tyska vaccinskeptiker vill lämna landet – överväger att flytta till Sverige

”Jag är svensk” löd budskapet på plakatet som en kvinna höll upp vid en demonstration mot de tyska coronarestriktionerna under förra våren. Nu beskriver ovaccinerade personer Sverige som ett tänkbart nytt hemland.
Foto: Sachelle Babbar

I grupper på sociala medier diskuterar vaccinkritiska tyskar planer på att lämna landet. Gunter Flügel, som administrerar en Facebookgrupp för personer som vill flytta till Sverige, säger att en ny grupp människor dykt upp i forumet under året som gått.

– De kallar sig coronaflyktingar, säger han.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.