Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-29 03:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/ungerns-antigaylag-far-dem-att-vilja-lamna-sitt-hemland/

Ágnes Sebök och Botond Fabriczius bor i Tatabánya, en industristad som inte är särskilt tolerant. Ändå vägrar de dölja sin kärlek.
Ágnes Sebök och Botond Fabriczius bor i Tatabánya, en industristad som inte är särskilt tolerant. Ändå vägrar de dölja sin kärlek. Foto: Anita Szava
VÄRLDEN

Ungerns ”antigaylag” får dem att vilja lämna sitt hemland

Mobbade och förtalade. Så känner sig många homosexuella och transpersoner sedan den kritiserade ”antigaylagen” infördes i somras. Om premiärminister Viktor Orbán vinner nästa val tänker de lämna landet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 8 Barnböcker med två pappor får bara säljas med varningsskylt.
Foto: Anita Szava
Bild 2 av 8 En åskådare med regnbågsflagga springer in på planen i fotbolls-EM-matchen mellan Tyskland och Ungern på Allianz Arena i juni 2021.
Foto: Matthias Schrader/AP
Bild 3 av 8 Botond Fabriczius och Ágnes Sebök är båda 40 år gamla. De lever tillsammans och jobbar samma skift på fabriken i Tatabánya.
Foto: Anita Szava
Bild 4 av 8 Om Viktor Orbán vinner nästa val tänker Ágnes Sebök och Botond Fabriczius flytta från Ungern. Om bara pengarna räcker till.
Foto: Anita Szava
Bild 5 av 8 Márton Pál lever ett bekvämt liv i Budapest med sin make och femårige son. Han driver kampanj för regnbågsfamiljer och mot Ungerns regering.
Foto: Anita Szava
Bild 6 av 8
Foto: Anita Szava
Bild 7 av 8 ”Det är ironiskt: när jag för första gången ses som en man, då blir jag kallad bögjävel”. Erik Robin Erdös berättar om hatet mot transpersoner i Ungern.
Foto: Anita Szava
Bild 8 av 8 Om Orbán vinner valet kan jag kanske flytta till Irland, eller till Berlin. Jag har hört att det är en tolerant stad, säger Erik Robin Erdös.
Foto: Anita Szava