Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 05:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/unik-databas-800-colombianska-adoptioner-till-vast-med-allvarliga-oegentligheter/

Unik databas: 800 colombianska adoptioner till väst med allvarliga oegentligheter

I en databas i Nederländerna finns dokumentation om misstänkt illegala adoptioner till stora delar av västvärlden.

DN har fått unik tillgång till materialet, som avslöjar uppgifter om fler än 800 colombianska adoptioner med allvarliga oegentligheter.

– Sveriges regering, och andra regeringar, har misslyckats med att ta sitt ansvar, säger Marcia Engel, grundare av den nederländska organisation som dokumenterat fallen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 4 Hermalina Grisales Blandon i Bogota har förlorat fyra av sina tio barn.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 2 av 4 Hilda Grisales Blandon hoppas DNA-provet hon lämnar ska hjälpa henne att hitta hennes tre försvunna syskon.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 3 av 4 ”Sveriges regering, och andra regeringar, har misslyckats med att ta sitt ansvar”, säger Marcia Engel.
Foto: Plan Angel
Bild 4 av 4 I Stockholm bor Marta Persson, halvsyster till colombianska Hilda Grisales Blandon – och det enda av Hermalina Grisales Blandons fyra förlorade barn som hittats. Dagen före nyårsafton förra året ringde Marta Persson upp sin biologiska mamma och berättar att hon finns i Sverige.
Foto: Alexander Mahmoud