Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-03 08:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/varfor-ar-ryssland-sa-besviket-pa-vast-hopp-blev-brustna-illusioner/

VÄRLDEN

Varför är Ryssland så besviket på väst? Hopp blev brustna illusioner

Bill Clinton och Boris Jeltsin skålar tillsammans i Kreml den 10 maj 1995 efter att ha diskuterat rysk försäljning av kärnteknologi till Iran och att Ryssland ska formalisera sina relationer till Nato.
Foto: Alexander Zemlianichenko/AP

Vladimir Putin är besviken på västvärlden för att den inte håller sina löften. Frågan är: Vilka löften?

Dagens spända situation mellan Ryssland och väst går inte att förstå utan att analysera vad som skedde efter att Sovjetunionen föll samman. Början av 1990-talet var en period av hopp. Men en efter en försvann illusionerna. DN:s Anna-Lena Laurén går igenom vad som egentligen hände.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.