Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-01 16:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/varsta-torkan-i-storbritannien-pa-mer-an-40-ar/

VÄRLDEN

Värsta torkan i Storbritannien på mer än 40 år

2 min 19 sek. Carolyn Evans är över 70 år, och har de senaste veckorna tvingats konka runt på vattenflaskor för att ha något att dricka.

NORTHEND. Även i det vanligen så gröna England är gräset nu gult och knastertorrt. Rekordhetta och långvarig torka har lett till att många regioner börjat ransonera kranvatten. Torkan är den värsta på mer än fyra decennier.

– Det kommer att bli värre för varje år, tror jag. Ta hand om era sjöar i Sverige! säger Carolyn Evans som bor i en by där tankbilar nu förser de boende med vatten.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.