Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-23 19:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/viktiga-oljeledningen-i-gang-igen-men-fortsatt-bensinbrist-i-flera-delstater/

VÄRLDEN

Viktiga oljeledningen i gång igen – men fortsatt bensinbrist i flera delstater

Colonial Pipelines viktiga oljeledning kunde återstartas på onsdagskvällen, men ännu råder bensinbrist i flera delstater. På bilden en bilkö till en bensinstation i Fayetteville i North Carolina.
Colonial Pipelines viktiga oljeledning kunde återstartas på onsdagskvällen, men ännu råder bensinbrist i flera delstater. På bilden en bilkö till en bensinstation i Fayetteville i North Carolina. Foto: Sean Rayford/AFP

Colonial Pipeline startade på onsdagskvällen sin verksamhet, och därmed är också den för USA mycket viktiga oljeledning som legat nere i knappt en vecka igång igen.

Nedstängningen har resulterat i bensinbrist i ett antal delstater i södra USA och det lär ta ett antal dagar innan oljeflödet är återställt, uppger företaget.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in