Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-08 21:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/vittnen-till-gruppvaldtakt-blir-haktade-och-offer-svartas-ned/

Fairmont Hotel i Kairo har över 500 rum, sju restuaranger och lyxsviter som kostar tusentals dollar natten. Här begicks gruppvåldtäkten som upprör hela Egypten och som fått landets kvinnor att vittna om opassande beteenden, sexism och övergrepp.
Foto: Jonathan Larsen/Alamy
VÄRLDEN

Vittnen till gruppvåldtäkt blir häktade och offer svärtas ned

Gruppvåldtäkten på lyxhotellet i Kairo tystades ned i över sex år. Då tog metoo-vågen fart i Egypten. Via kampanjer i sociala medier lyckades unga kvinnor få det grova sexualbrottet till domstol.

Men nu har fallet tagit en vändning. Flera vittnen har häktats. Sabah Khodir, en av nätaktivisterna, säger att myndigheterna försöker skydda våldtäktsmännen och svärta ned offret.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 10
Foto: Friedrich Stark/Alamy
Bild 2 av 10
Foto: Alamy
Bild 3 av 10
Foto: Mohamed El-Shahed/AFP
Bild 4 av 10
Foto: Paul Hansen
Bild 5 av 10
Foto: Paul Hansen
Bild 6 av 10
Foto: Amr Nabil/AP
Bild 7 av 10
Foto: Sima Diab/The New York Times/TT
Bild 8 av 10
Foto: Hassan Ammar/AP
Bild 9 av 10
Foto: Privat
Bild 10 av 10
Foto: HRW