Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-31 12:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/varlden/ytterligare-en-omkommen-funnen-i-miami-28-bekraftat-doda/

VÄRLDEN

Ytterligare en omkommen funnen i Miami – 28 bekräftat döda

Räddningstjänsten fortsätter sökandet efter försvunna bland rasmassorna i Miami.
Räddningstjänsten fortsätter sökandet efter försvunna bland rasmassorna i Miami. Foto: Joe Raedle/TT

Ytterligare en omkommen har hittats vid det rasade bostadshuset i Miami, Florida.

TT Text

Totalt har nu 28 personer bekräftats döda efter husraset, 117 saknas fortfarande.

Det var den 24 juni som större delar av byggnaden, som ligger omkring 100 meter från vattenbrynet, föll samman. Natten mot måndagen revs återstående delar av byggnaden för att bland annat underlätta sökandet efter överlevande.

Rasorsaken är ännu inte fastställd, men det finns teorier som pekar på att kollapsen började i eller under poolområdet. Vittnen har talat om en ”krater” i poolen, precis före raset. Och i en inspektionsrapport från 2018, som offentliggjordes i förra veckan, varnades för ett ”större fel” i konstruktionen vid och under pooldäcket som ska ha orsakat skador på betongen.

Läs mer:

Kollapsat Miamihus revs – sökandet fortsätter

Sökandet pausas vid Miami-raset

Fler döda hittade efter husraset i Miami

Ytterligare sex hittade efter husraset i Miami – 18 döda

Husraset har drabbat den judiska gemenskapen hårt

”Många oroas över att deras hus står på tur”

Ämnen i artikeln

USA
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt